Fysiotherapie

Mensen gaan naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

fysiotherapie behandeling Goor

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of zelfstandig blijven functioneren in de thuissituatie. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken. De zorg van een fysiotherapeut past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Soms krijgt u alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of u gebaat bent bij fysiotherapie of dat overleg met uw huisarts of een bezoek aan uw huisarts wenselijk is.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie kan helpen om uw klachten te verminderen, gaat u samen met uw fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. Hij wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt het lichaamsdeel waar u last van hebt, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u uw lichaam beweegt. Hij bekijkt ook eventuele andere gewrichten/lichaamsdelen om te bepalen of die (mede) verantwoordelijk zijn voor uw klacht.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Fysiotherapie

Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie

Heeft u een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut u misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoeft u dan niet eerst naar uw (huis)arts. U kunt meteen contact opnemen met een van onze fysiotherapeuten. Soms heeft u wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als u naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. U komt dan in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. In alle andere gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering indien u deze heeft afgesloten. Wij informeren u hierover graag indien nodig.

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij