Artrose is een chronische ziekte en de oorzaak is niet precies bekend. Wel weten we dat het vaker voorkomt op latere leeftijd, bij vrouwen, mensen met overgewicht en bij eerdere gewrichtsbeschadigingen, zoals een ongeluk of blessure.

Op basis van de klachten en een lichamelijk onderzoek bepaalt de arts of er sprake is van artrose. Meestal behandelt en begeleidt de huisarts u als je artrose hebt. Fysiotherapie kan zinvol zijn bij artroseklachten.

In het eerste gesprek bespreekt u met de therapeut uw klachten en welke hulp u nodig hebt. In het lichamelijk onderzoek bekijkt de therapeut welke activiteiten (bijvoorbeeld wandelen, traplopen, of opstaan uit een stoel) u moeite kosten. De therapeut onderzoekt hoe soepel uw gewricht met artrose beweegt, en test spierkracht, balans en uithoudingsvermogen. Na het onderzoek bespreekt u samen met uw therapeut welke mogelijkheden er zijn voor de behandeling.

De therapeut helpt u om op een veilige manier te (blijven) bewegen, een operatie uit te stellen of te voorkomen en weer vertrouwen te krijgen in uw lichaam.

Bij FLEX-s fysiotherapie zijn meerdere fysiotherapeuten geschoold in de behandeling van mensen met artrose. Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op.

Specialist

Rens helpt u graag verder
MSc. Geriatrisch Fysiotherapeut
Ellen helpt u graag verder
Algemeen fysiotherapeut
Karen helpt u graag verder
Praktijkeigenaar

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij