Tijdens de zwangerschap versoepelen de ligamenten en kapsels van de bekkengewrichten (beide SI-gewrichten en symfyse pubis) onder hormonale invloed. Deze functionele versoepeling maakt indaling en bevalling beter mogelijk. Wanneer ligamenten bij houdingsverandering of langdurige lichaamshoudingen te ver worden gerekt, of te zwaar belast, ontstaat bekkenpijn. De pijn kan variëren van licht tot heel ernstig/ invaliderend en kan wisselen over de dag of over een periode. De pijn kan ook wisselen van lokalisatie. De meeste (ex-)zwangere vrouwen geven pijn aan in rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil of uitstraling in het bovenbeen.

bekkenpijn zwangerschap goor

Behandeling

Bij de behandeling van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn wordt gebruik gemaakt van de Rost Therapy. Rost Therapy is een zeer effectieve behandelmethode die bestaat uit een huiswerkprogramma met oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren. Dit wordt aangevuld met houdings- en bewegingsadviezen voor dagelijkse activiteiten.

Als deze adviezen nog niet mogelijk zijn door teveel pijn bij uitvoering, is het belangrijk dat de therapeut eerst de pijn probeert te verminderen door verhoogde spierspanning van vooral bekkenbodem-, bil en beenspieren te verminderen en te zorgen voor een herstelde balans.

Deze actieve aanpak geeft vrouwen de controle over hun symptomen en functie terug. Binnen weken of maanden kunnen de meeste vrouwen met langdurige bekkenpijnklachten weer normaal functioneren en (afhankelijk van de fase van zwangerschap of bevallingsverlofperiode) hun werk en sport uitvoeren.

Zwangerschapspijn Goor

Fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Naast individuele therapie bieden wij ook groepstherapie aan: ZwangerFit! op maandagavond.

Specialist:

Sonja helpt u graag verder
Praktijkeigenaar

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij