Soms gaat dit even wat minder door bijvoorbeeld een ziekte, een aandoening of een revalidatie na een valpartij. Dan kan de geriatriefysiotherapeut iets voor u betekenen. Om uw kwaliteit van leven te optimaliseren of behouden stelt de geriatriefysiotherapeut doelen met u op zoals weer zelfstandig kunnen lopen naar het eetclubje, aan de zijlijn kunnen staan om uw kleinzoon/kleindochter aan te moedigen of om weer goed op te kunnen staan vanuit de stoel. Door middel van functioneel oefenen, kracht/conditie opbouw, coördinatie training en/of looptraining helpt de geriatriefysiotherapeut u weer op weg.

geriatrie fysiotherapie Goor

Kortom:

  • Begeleiding bij het verbeteren van uw lichamelijk functioneren en voorkomen van verdere achteruitgang
  • gericht op preventie en adviseren van familieleden, begeleiders of andere zorgverleners/mantelzorgers
  • Begeleiding bij revalidatie na een ziekenhuisopname of herstel na een ongeval/valpartij
  • Aanvraag eventuele hulpmiddelen en het aanleren hoe deze te gebruiken.

De geriatriefysiotherapie heeft naast de opleiding tot fysiotherapeut een master afgerond waarbij hij specifieke kennis heeft opgedaan over kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen. De geriatriefysiotherapeut is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de geriatrie.

Behandeling kan zowel aan huis plaatsvinden als in de praktijk. Afhankelijk van uw aandoening en klacht wordt geriatriefysiotherapeut uit uw aanvullende of basisverzekering vergoed.

Wilt u hier meer over weten of heeft u hulp nodig om weer beter te functioneren in het dagelijkse leven? Neem gerust contact op.

Specialist

Rens helpt u graag verder
MSc. Geriatrisch Fysiotherapeut

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij