Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en ongemerkt, maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Een kinderfysiotherapeut kan uw zoon of dochter ondersteunen met net die extra hulp die ze nodig hebben.

Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen. Kinderen kunnen naar de kinderfysiotherapeut voor onder andere de volgende problematiek:

Zuigelingen en peuters (0-4 jaar)

Fysiotherapie baby Goor

“Voor de ontwikkeling van de motoriek is het eerste levensjaar cruciaal”

De kleuter en het schoolgaande kind (4-12 jaar)

Kinderfysiotherapie Goor

“Het is belangrijk dat je mee kunt doen met je vriendjes en vriendinnetjes”

Jongeren (12-18 jaar)

Kinderfysiotherapeut Goor

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Om een goed beeld te krijgen van de motorische ontwikkeling van uw kind verzamelen we informatie bij u, leerkrachten, huisarts en eventueel andere betrokkenen. We gaan na hoe uw kind zich onder verschillende omstandigheden gedraagt en doen een motorisch onderzoek. De bevindingen bespreken we met u en uw kind en samen stellen we een behandelplan op. De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden, zodat uw kind beter functioneert in zijn of haar leefomgeving. Indien noodzakelijk komen we ook bij u thuis behandelen.

Bij zuigelingen bestaat de behandeling voor een groot deel uit hanterings- en speladviezen aan ouders. U kunt zo samen met uw kind ook thuis oefenen.

Indien nodig werken wij samen met andere disciplines, zoals een (kinder)diëtiste, (kinder)podotherapeut of (kinder)ergotherapeut.

Vergoeding

Kinderfysiotherapie (voor kinderen tot 18 jaar) wordt 18x vergoed vanuit de basisverzekering. Naast de basisverzekering heeft u de mogelijkheid om uw kind met verschillende pakketten aanvullend te verzekeren. Kijk altijd uw polis na voor de exacte voorwaarden. Kinderfysiotherapie voor kinderen met een chronische indicatie kan volledig worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hier is wel een verwijzing van de specialist of huisarts voor nodig.

Specialist

Elsanne helpt u graag verder
MSc. Kinderfysiotherapeut

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij