Alles wat je moet weten over Osgood-Schlatter

Osgood-Schlatter is een veelvoorkomende aandoening bij actieve kinderen en adolescenten, vooral tijdens de groeispurt in de puberteit, meestal tussen de leeftijd van 10 en 15 jaar. Het wordt gekenmerkt door pijn, zwelling en gevoeligheid net onder de knie, waar de kniepees aan het scheenbeen hecht. Bij FLEX-s Fysiotherapie begrijpen we de impact van Osgood-Schlatter op het dagelijks leven van jonge sporters en bieden we gespecialiseerde behandelingen om hen te helpen bij het omgaan met deze aandoening.

Symptomen van Osgood-Schlatter:

Kinderen en adolescenten die actief deelnemen aan sporten die veel rennen, springen of abrupte stops en starts vereisen, hebben een verhoogd risico op Osgood-Schlatter. Deze aandoening komt vaker voor bij sporten zoals voetbal, basketbal, gymnastiek en volleybal.

Behandeling van Osgood-Schlatter met Kinderfysiotherapie:

Bij FLEX-s Fysiotherapie bieden we gespecialiseerde kinderfysiotherapie om kinderen te helpen bij het omgaan met Osgood-Schlatter en een snel en veilig herstel te bevorderen. Enkele voordelen van kinderfysiotherapie voor Osgood-Schlatter zijn:

  • Gerichte Behandeling: Onze kinderfysiotherapeuten passen behandelingen aan op basis van individuele behoeften, waardoor een effectieve aanpak van de aandoening mogelijk is.
  • Pijnverlichting en Zwelling: Door middel van specifieke oefeningen, manuele therapie en andere technieken helpen we bij het verminderen van pijn en zwelling rond de knieën.
  • Herstel en Preventie: Kinderfysiotherapie richt zich niet alleen op het behandelen van symptomen, maar ook op het bevorderen van een snel herstel en het voorkomen van terugkerende klachten.

Preventie van Osgood-Schlatter:

Hoewel Osgood-Schlatter niet volledig te voorkomen is, zijn er enkele maatregelen die genomen kunnen worden om het risico te verminderen, vooral bij jonge sporters die deelnemen aan activiteiten met herhaalde impact op de knieën.

Bij FLEX-s Fysiotherapie begrijpen we hoe belangrijk het is om Osgood-Schlatter effectief te behandelen en het belang van kinderfysiotherapie bij het bevorderen van een snel herstel. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we kunnen helpen.

Specialist

Elsanne helpt u graag verder
MSc. Kinderfysiotherapeut

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij