Door een speciale manier van tapen wordt de opperhuid gelift waardoor de druk onderhuids direct afneemt. De bloedcirculatie en lymfeafvoer worden weer hersteld. De druk op de pijnreceptoren (vrije zenuweinden die overal voorkomen) neemt af en de pijn vermindert direct. Er ontstaat een betere spierfunctie (geen hinder meer door pijn) en het bewegen gaat beter. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

taping Goor

Het kan voor verschillende indicaties gebruikt worden:

  • pijn vermindering
  • lichaamshouding corrigeren
  • slappe spieren op spanning brengen
  • vermindering van kramp
  • overbelastingsklachten
  • corrigeren van de lichaamshouding
  • verminderen van lymfe oedeem, haematomen (bloeduitstortingen) en ontstekingen

De cure tape die wordt gebruikt is elastisch waardoor de bewegingsvrijheid en de doorbloeding intact blijven. De kleeflaag is anti-allergisch en kan door de ventilerende werking en huidvriendelijke eigenschappen langere tijd gedragen worden. Het activeert en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van het lichaam zonder toevoegingen van medicatie.

fysiotherapeut medical taping Goor

De cure tape is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De werking is hetzelfde. Binnen onze praktijk maken wij indien nodig, tijdens onze behandeling aanvullend gebruik van medical cure taping.

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij