Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en botten. Reuma geeft vooral klachten als pijn, stijfheid en vermoeidheid.

Er bestaan een paar grote groepen reuma:

  1. Auto/immuunziekten/ontstekingsreuma (zoals Reumatoïde Arthritis, Axiale Spondyloarthritis (ziekte van Bechterew) en arthritis psoriatica)
  2. Artrose
  3. Jicht
  4. Osteoporose
  5. Weke delen-reuma (fybromyalgie)

Fysiotherapie kan ondersteuning bieden aan mensen met reuma. Met behulp van een fysiotherapeut leert u hoe u het beste kunt bewegen met gewrichtsschade en/of met ontstekingen. Ook kan fysiotherapie helpen bij het opstellen van een oefenprogramma gericht op kracht en stabiliteit van spieren en gewrichten zodat u beter kunt bewegen.

Wij zijn aangesloten bij ReumaNet en daardoor op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en behandelmogelijkheden bij reuma. We scholen ons regelmatig bij op het gebied van reuma. Fysiotherapie bij reuma wordt de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzocht, zodat het hopelijk weer terug komt in de basisverzekering.

Op dit moment wordt fysiotherapie bij reuma echter alleen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Een uitzondering hierop is fysiotherapie bij artrose, hiervoor kunt u eenmalig gebruik maken van 12 fysiotherapiebehandelingen uit de basisverzekering.

Karen helpt u graag verder
Praktijkeigenaar

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij