Voor wie is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is voor de zwangere vrouw die zich op een sportieve, gezellige en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling, maar ook voor de pas bevallen vrouw die weer fit wil worden. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen.  Zes weken na de geboorte van je baby kan worden deelgenomen aan de MamaFit®, waarbij je samen traint met de ZwangerFit® groep. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling.

Tijdens een intakegesprek, voorafgaand aan de eerste les, worden eventuele bijzonderheden besproken en wordt gekeken of de lessen van de ZwangerFit® aansluiten bij de verwachtingen van de cursist.

Cursusinhoud:

De cursus bestaat uit 2 delen.
De actieve lessen vinden wekelijks plaats en duren een uur. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:

 • Conditietraining
 • Krachtoefeningen voor rug- buikspieren, arm- en beenspieren
 • Stabiliteit en coördinatie oefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Bekkenbodemoefeningen

Naast de actieve lessen bestaat de mogelijkheid tot het volgen van theorielessen. Tijdens deze coachingslessen komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Partners zijn welkom bij één van de theorielessen.

Wanneer?

De actieve lessen worden gegeven op woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur. De coachingslessen worden in overleg gepland.

Er kan gekozen worden uit enkele pakketten:

 • ZwangerFit Totaalpakket van 10 actieve lessen, 3 theorielessen en 1 partnerles € 150,00
 • ZwangerFit strippenkaart voor 10 actieve lessen € 125,00
 • ZwangerFit vervolgstrippenkaart voor 5 actieve lessen € 62,50
 • ZwangerFit 3 theorielessen en 1 partnerles € 50,00
 • MamaFit strippenkaart voor 5 actieve lessen € 62,50
 • MamaFit strippenkaart voor 10 actieve lessen € 125,00

Docent:

Sonja Poelakker, YVLO- ZwangerFit® trainster.
ZwangerFit® is een beschermde titel en mag alleen gegeven worden door fysiotherapeuten die een geregistreerde YVLO-ZwangerFit® cursus hebben gevolgd of geregistreerd bekkenfysiotherapeut zijn.

Sommige verzekeraars vergoeden ZwangerFit®. Klik op de link hieronder voor het overzicht welke vergoedingen er bestaan voor zwangerschapscursussen vanuit de zorgverzekeraars:
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

Specialist

Sonja helpt u graag verder
Praktijkeigenaar

Ons team

Onze fysiotherapeuten in Goor staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Maak kennis

Nieuws

Regelmatig hebben wij interessant nieuws en handige tips. Volg ons ook op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Alle berichten

FLEX-s fysiotherapie

FLEX-s Fysiotherapie uit Goor is de expert in houding en beweging. Wij helpen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij