Overgewicht en obesitas hebben vaak meerdere oorzaken. In de behandeling focussen op één aspect, zoals ‘minder eten’, is geen passende oplossing.

Een stabiel gewicht komt namelijk voort uit een gezonde leefstijl, waarbij onder meer voeding, slaap, beweging en ontspanning een rol spelen. De omgeving van het kind en de ouders hebben daarop grote invloed.

Met alleen inzetten op bewegen komen we er niet, maar bewegen mag ook zeker niet ontbreken in de aanpak van overgewicht en obesitas.

Bewegen kan namelijk een sterke bijdrage leveren aan het bereiken van fysieke en mentale gezondheidsdoelen die helpen overgewicht en obesitas aan te pakken.

Naast de effecten op de fysieke gezondheid, heeft bewegen direct of indirect ook een positief effect op de mentale gezondheid van kinderen. Bewegen kan helpen bij het verwerken van emoties en het omgaan met stress. Door te bewegen kunnen kinderen met elkaar in contact komen, hun zelfvertrouwen vergroten en zitten ze vaak lekkerder in hun vel.

Kortom, bewegen speelt een cruciale rol bij de behandeling van overgewicht en obesitas van kinderen.

Onze kinderfysiotherapeut Elsanne Luijmes is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met overgewicht. Ze werkt hierbij nauw samen met een gespecialiseerde diëtiste.

Mocht u interesse hebben, neem gerust contact op!

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij