Als handfysiotherapeut bij FLEX-s ziet Ellen patiënten met een verscheidenheid aan handletsels. Deze letsels kunnen variëren van alledaagse ongemakken tot ernstige verwondingen die de functionaliteit van de hand kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende handletsels waarbij mensen naar een handfysiotherapeut komen:

1. Polsverstuikingen en -breuken: Polsverstuikingen en breuken zijn veelvoorkomende letsels, vaak veroorzaakt door een val of een direct trauma op de pols. Handfysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het herstellen van de mobiliteit en het versterken van de spieren rondom de pols.

2. Triggerfinger (Haperende vinger): Deze aandoening treedt op wanneer een van de vingers, meestal de duim of de ringvinger, vast komt te zitten in gebogen positie en moeilijk recht te trekken is. Handfysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de ontsteking en het verbeteren van de mobiliteit van de aangedane vinger.

3. Carpaal Tunnel Syndroom (CTS): CTS is een aandoening waarbij de mediane zenuw in de pols bekneld raakt, wat leidt tot symptomen zoals tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de hand en de vingers. Handfysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de handfunctie door middel van specifieke oefeningen en mobilisatietechnieken.

4. Artrose van de Hand: Artrose is een veelvoorkomende vorm van gewrichtsslijtage die de handen kan aantasten, waardoor pijn, stijfheid en verminderde gripkracht ontstaan. Handfysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het aanleren van adaptieve technieken om de handfunctie te behouden.

5. Peesletsels: Peesletsels, zoals een gescheurde pees of peesontsteking (tendinitis), kunnen het gevolg zijn van overbelasting, trauma of degeneratieve veranderingen. Handfysiotherapie kan helpen bij het bevorderen van het herstel van peesletsels door middel van gerichte oefeningen, mobilisatie en ondersteunende therapieën.

Of je nu worstelt met een van deze veelvoorkomende handletsels of een ander handgerelateerd probleem hebt, bij FLEX-s staan we klaar om je te helpen. Onze gespecialiseerde handfysiotherapeuten bieden deskundige zorg en persoonlijke begeleiding om ervoor te zorgen dat je snel en effectief herstelt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een handfysiotherapeutische evaluatie.

Ellen helpt u graag verder
Algemeen fysiotherapeut

Ons team

Sonja Poelakker- van Dijken
Praktijkeigenaar
BIG 29052867204
Karen Harmelink
Praktijkeigenaar
BIG 79910435604
Ria Nijhof- de Wilde
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 3903551970
Tanja Vos
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 99044666404
Rens Oude Veldhuis
MSc. Geriatrisch Fysiotherapeut
BIG 59923543904
Elsanne Luijmes
MSc. Kinderfysiotherapeut
Expertises
BIG 49924747904
Ellen Rupert-Hemel
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
  • Algemeen fysiotherapeut
  • Orthopedische klachten
  • Totale (nieuwe) heup- en knie
  • Handtherapie
BIG 19914160604
Niels Hengelman
Algemeen fysiotherapeut
BIG 09930539804
Erika Jalink
Administratief mederwerker
Expertises
  • Administratief medewerker
Kethia Ininahazwe
Stagiaire
Expertises
  • Stagiaire allround assistent business services

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij