Orthopedische klachten bij kinderen tussen 10-14 jaar kunnen een aanzienlijke impact hebben op hun mobiliteit en algehele welzijn. Bij FLEX-s bieden we gespecialiseerde kinderfysiotherapie om kinderen te helpen bij het overwinnen van deze uitdagingen en hun optimale bewegingsmogelijkheden te herwinnen.

Orthopedische Aandoeningen bij Kinderen:

Orthopedische problemen bij kinderen tussen 10-14 jaar variëren van groeigerelateerde pijn tot sportblessures en postoperatief herstel. Onze kinderfysiotherapeuten behandelen veelvoorkomende aandoeningen zoals de ziekte van Sever, sportgerelateerde blessures en postoperatieve revalidatie. Enkele veelvoorkomende orthopedische aandoeningen die we bij deze leeftijdsgroep zien, zijn onder andere:

Groeigerelateerde pijn: Kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar ondergaan vaak groeispurten, wat kan leiden tot pijnlijke aandoeningen zoals de ziekte van Sever (hielpijn), de ziekte van Osgood-Schlatter (kniepijn) en pijn in de groeischijven van de heupen.

Sportblessures: Actieve kinderen in deze leeftijdsgroep lopen een verhoogd risico op sportgerelateerde blessures zoals verstuikingen, breuken, peesirritaties en stressfracturen als gevolg van overbelasting en intense fysieke activiteit.

Postoperatief herstel: Kinderen die orthopedische chirurgie hebben ondergaan, zoals correctieve ingrepen aan de wervelkolom (scoliose-correctie), knieoperaties (bijv. voor kruisbandletsel) of voet- en enkelchirurgie (zoals bij klompvoeten), hebben baat bij gespecialiseerde fysiotherapie om hun mobiliteit te herstellen en functionele vaardigheden te verbeteren.

Rol van Kinderfysiotherapie:

Onze kinderfysiotherapeut speelt een rol bij het beoordelen, behandelen en begeleiden van kinderen met orthopedische klachten tussen 10-14 jaar oud. Enkele belangrijke aspecten van onze benadering van kinderfysiotherapie voor orthopedische aandoeningen zijn:

Gepersonaliseerde behandelplannen: We ontwikkelen individueel afgestemde behandelplannen op basis van de specifieke behoeften en doelen van elk kind, rekening houdend met hun leeftijd, ontwikkelingsniveau en orthopedische diagnose.

Gerichte therapieën: Onze therapieën omvatten een combinatie van mobilisatie, oefentherapie, kracht- en stabilisatietraining, revalidatie van blessures en educatie over veilig bewegen en sporten om de orthopedische klachten aan te pakken en de algehele functie te verbeteren.

Functionele revalidatie: We streven ernaar om kinderen te helpen bij het herwinnen van functionele vaardigheden die essentieel zijn voor hun dagelijkse activiteiten, sportparticipatie en sociale interacties, zodat ze volledig kunnen deelnemen aan het leven.

Samenwerking en Ondersteuning:

Bij FLEX-s geloven we in een multidisciplinaire aanpak waarbij we nauw samenwerken met orthopedisch chirurgen, kinderartsen, sportartsen en andere zorgverleners om een uitgebreide en holistische zorg te bieden aan kinderen met orthopedische klachten. We betrekken ook ouders en verzorgers actief bij het behandelproces, bieden educatie en ondersteuning om hen te helpen hun kinderen te ondersteunen bij hun revalidatie en herstel.

Als uw kind tussen 10-14 jaar oud orthopedische klachten heeft of recentelijk een orthopedische ingreep heeft ondergaan, neem dan vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze kinderfysiotherapieprogramma’s kunnen helpen bij het bevorderen van hun herstel, het maximaliseren van hun functionele vaardigheden en het verbeteren van hun algehele welzijn.

Elsanne helpt u graag verder
MSc. Kinderfysiotherapeut

Ons team

Sonja Poelakker- van Dijken
Praktijkeigenaar
BIG 29052867204
Karen Harmelink
Praktijkeigenaar
BIG 79910435604
Ria Nijhof- de Wilde
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 3903551970
Tanja Vos
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 99044666404
Rens Oude Veldhuis
MSc. Geriatrisch Fysiotherapeut
BIG 59923543904
Elsanne Luijmes
MSc. Kinderfysiotherapeut
Expertises
BIG 49924747904
Ellen Rupert-Hemel
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
  • Algemeen fysiotherapeut
  • Orthopedische klachten
  • Totale (nieuwe) heup- en knie
  • Handtherapie
BIG 19914160604
Niels Hengelman
Algemeen fysiotherapeut
BIG 09930539804
Erika Jalink
Administratief mederwerker
Expertises
  • Administratief medewerker
Kethia Ininahazwe
Stagiaire
Expertises
  • Stagiaire allround assistent business services

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij