Als kinderfysiotherapeut bij FLEX-s Fysiotherapie streef ik ernaar om kinderen op een gezonde en verantwoorde manier te ondersteunen in hun ontwikkeling. Een onderwerp dat de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen, is krachttraining bij kinderen. Hoewel sommige ouders en verzorgers zich zorgen kunnen maken over de veiligheid en de impact van krachttraining op de groei van kinderen, wil ik benadrukken dat goed geplande en begeleide krachttraining juist veel voordelen kan bieden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat krachttraining voor kinderen niet hetzelfde is als voor volwassenen. Bij kinderen ligt de nadruk niet op het tillen van zware gewichten om spieren op te bouwen zoals bij volwassenen, maar eerder op het ontwikkelen van kracht, coördinatie en stabiliteit. Door middel van leuke en gevarieerde oefeningen kunnen kinderen hun spieren versterken en hun algehele lichamelijke fitheid verbeteren.

Enkele voordelen van verantwoorde krachttraining voor kinderen zijn:

  1. Verbeterde sportprestaties: Krachttraining kan helpen bij het verbeteren van de prestaties in verschillende sporten. Sterkere spieren en een betere coördinatie kunnen het uithoudingsvermogen en de vaardigheden van een kind op het sportveld verbeteren.
  2. Preventie van blessures: Door het versterken van spieren en het verbeteren van stabiliteit kunnen kinderen blessures tijdens sport en spel voorkomen. Een goed ontwikkelde spierkracht kan helpen bij het stabiliseren van gewrichten en het verminderen van het risico op blessures.
  3. Bevordering van een gezonde levensstijl: Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met krachttraining, moedigen we een gezonde en actieve levensstijl aan die hopelijk een leven lang meegaat. Het kan hen helpen om plezier te vinden in lichaamsbeweging en hen aanmoedigen om actief te blijven naarmate ze ouder worden.

Bij FLEX-s Fysiotherapie geloof ik in het belang van professionele begeleiding bij krachttraining voor kinderen. Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen en kan ik een trainingsprogramma op maat ontwerpen dat rekening houdt met de individuele behoeften en capaciteiten van elk kind.

Ik moedig ouders en verzorgers aan om met mij in gesprek te gaan als ze vragen hebben over krachttraining voor hun kinderen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen op een veilige en effectieve manier van de voordelen van krachttraining kunnen genieten.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met FLEX-s Fysiotherapie.

Elsanne helpt u graag verder
MSc. Kinderfysiotherapeut

Ons team

Sonja Poelakker- van Dijken
Praktijkeigenaar
BIG 29052867204
Karen Harmelink
Praktijkeigenaar
BIG 79910435604
Ria Nijhof- de Wilde
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 3903551970
Tanja Vos
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
BIG 99044666404
Rens Oude Veldhuis
MSc. Geriatrisch Fysiotherapeut
BIG 59923543904
Elsanne Luijmes
MSc. Kinderfysiotherapeut
Expertises
BIG 49924747904
Ellen Rupert-Hemel
Algemeen fysiotherapeut
Expertises
  • Algemeen fysiotherapeut
  • Orthopedische klachten
  • Totale (nieuwe) heup- en knie
  • Handtherapie
BIG 19914160604
Niels Hengelman
Algemeen fysiotherapeut
BIG 09930539804
Erika Jalink
Administratief mederwerker
Expertises
  • Administratief medewerker
Kethia Ininahazwe
Stagiaire
Expertises
  • Stagiaire allround assistent business services

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij