‘Door lockdown kunnen kleuters minder goed balanceren’
Met het rapport wil het Mulier Instituut, bekend om zijn sportonderzoek, in beeld brengen wat de gevolgen zijn van de eerste lockdown en het missen van gymlessen voor de motorische vaardigheden bij kinderen van 4 tot 12 jaar.
Meer basisschoolkinderen kampen door de lockdown van vorig jaar met slechte motorische vaardigheden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het wegvallen van sportwedstrijden en -trainingen en gymlessen op school in het voorjaar van 2020.
Met name de jongste kinderen (groep 1 en 2) en kinderen die al een achterstand hadden, zagen hun motorische vaardigheden afnemen. Vooral op het onderdeel balanceren scoren de kleuters slechter.
Het Mulier Instituut pleit voor meer inzet van vakleerkrachten en gerichte ondersteuning van kinderen die een motorische achterstand hebben opgelopen.
Bron: NOS
Als kinderfysiotherapeut is Elsanne ook verbonden aan basisscholen. Elsanne kan helpen om met jullie te sparren over de invulling van gymlessen; ook over het buiten spelen! Hebben jullie behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact op!
📞 0547-273893
✉️ info@flex-s.nl/ e.luijmes@flex-s.nl

Wij helpen u graag verder.

Verwijder de rij